Cinema Quiz – Test 1

Cinema quiz, test 1 of 29: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 1

    What is the name of the iconic character played by Harrison Ford in the 'Star Wars' series?

    • A Han Solo
    • B Obi-Wan Kenobi
    • C Luke Skywalker
    • D Darth Vader
    Show answer

    Correct answer: Han Solo

  2. Question 2

    In which film did Leonardo DiCaprio win his first Oscar for Best Actor?

    • A The Wolf of Wall Street
    • B Inception
    • C The Revenant
    • D Titanic
    Show answer

    Correct answer: The Revenant

  3. Question 3

    In which movie did Meryl Streep play the character Miranda Priestly?

    • A The Devil Wears Prada
    • B The Iron Lady
    • C Kramer vs. Kramer
    • D Julie & Julia
    Show answer

    Correct answer: The Devil Wears Prada

  4. Question 4

    In which film did Tim Robbins play the character Andy Dufresne?

    • A Cast Away
    • B Forrest Gump
    • C The Shawshank Redemption
    • D Saving Private Ryan
    Show answer

    Correct answer: The Shawshank Redemption

  5. Question 5

    In which movie did Tom Hanks play the character Forrest Gump?

    • A Saving Private Ryan
    • B Forrest Gump
    • C Big
    • D Cast Away
    Show answer

    Correct answer: Forrest Gump

  6. Question 6

    In which movie did Robin Williams play the character John Keating?

    • A Jumanji
    • B Dead Poets Society
    • C Good Will Hunting
    • D Mrs. Doubtfire
    Show answer

    Correct answer: Dead Poets Society

  7. Question 7

    In which film did Alfred Hitchcock make his final directorial effort in 1976?

    • A Vertigo
    • B The Birds
    • C Family Plot
    • D Frenzy
    Show answer

    Correct answer: Family Plot

  8. Question 8

    In which film did Johnny Depp portray the character Captain Jack Sparrow?

    • A Pirates of the Caribbean: At World's End
    • B Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
    • C Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
    • D Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
    Show answer

    Correct answer: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  9. Question 9

    In which film did Kate Winslet play the character Rose DeWitt Bukater?

    • A Eternal Sunshine of the Spotless Mind
    • B The Notebook
    • C Titanic
    • D Sense and Sensibility
    Show answer

    Correct answer: Titanic

  10. Question 10

    In which film did Heath Ledger portray the character Joker?

    • A Suicide Squad
    • B The Dark Knight
    • C Batman Begins
    • D The Dark Knight Rises
    Show answer

    Correct answer: The Dark Knight

Play the interactive quiz