General Knowledge Quiz – Test 11

General Knowledge quiz, test 11 of 12: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 101

    Who was the first person to successfully complete the circumnavigation of the globe, finishing the journey in 1522?

    • A Juan Sebastián Elcano
    • B Ferdinand Magellan
    • C Vasco da Gama
    • D Christopher Columbus
    Show answer

    Correct answer: Juan Sebastián Elcano

  2. Question 102

    What is the name of the first person to swim across the English Channel, completing the journey in 1875?

    • A Matthew Webb
    • B George Pocock
    • C James Cook
    • D Henry Hudson
    Show answer

    Correct answer: Matthew Webb

  3. Question 103

    What is the name of the first woman to win a Nobel Prize, achieving this honor in 1903?

    • A Rosalind Franklin
    • B Marie Curie
    • C Lise Meitner
    • D Ada Lovelace
    Show answer

    Correct answer: Marie Curie

  4. Question 104

    What is the name of the first element on the periodic table?

    • A Hydrogen
    • B Oxygen
    • C Helium
    • D Carbon
    Show answer

    Correct answer: Hydrogen

  5. Question 105

    What is the name of the first woman to win the Nobel Prize in Physics, achieving this honor in 1903?

    • A Chien-Shiung Wu
    • B Dorothy Crowfoot Hodgkin
    • C Marie Curie
    • D Lise Meitner
    Show answer

    Correct answer: Marie Curie

  6. Question 106

    What is the name of the first woman to win the Nobel Prize in Literature, achieving this honor in 1909?

    • A Selma Lagerlöf
    • B Virginia Woolf
    • C Emily Dickinson
    • D Agatha Christie
    Show answer

    Correct answer: Selma Lagerlöf

  7. Question 107

    What is the name of the first woman to win the Nobel Prize in Chemistry, achieving this honor in 1911?

    • A Ada Lovelace
    • B Rosalind Franklin
    • C Lise Meitner
    • D Marie Curie
    Show answer

    Correct answer: Marie Curie

  8. Question 108

    Who were the first two climbers to successfully reach the summit of Mount Everest in 1953?

    • A Sir Edmund Hillary and Tenzing Norgay
    • B Reinhold Messner
    • C George Mallory
    • D David Brailsford
    Show answer

    Correct answer: Sir Edmund Hillary and Tenzing Norgay

  9. Question 109

    What is the name of the first person to successfully complete a solo non-stop circumnavigation of the globe in 1968-1969?

    • A Robin Knox-Johnston
    • B Richard Byrd
    • C Joshua Slocum
    • D Sir Francis Chichester
    Show answer

    Correct answer: Robin Knox-Johnston

  10. Question 110

    What is the name of the first person to fly solo nonstop across the Atlantic Ocean, completing the flight in 1927?

    • A Bessie Coleman
    • B Amelia Earhart
    • C Howard Hughes
    • D Charles Lindbergh
    Show answer

    Correct answer: Charles Lindbergh

Play the interactive quiz