Nature & Animals Quiz – Test 6

Nature & Animals quiz, test 6 of 15: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 51

    What is the fastest land animal currently living on Earth?

    • A Cheetah
    • B Thomson's Gazelle
    • C Greyhound
    • D Lion
    Show answer

    Correct answer: Cheetah

  2. Question 52

    What is the largest species of penguin currently living on Earth?

    • A Galápagos penguin
    • B Emperor penguin
    • C Chinstrap penguin
    • D Macaroni penguin
    Show answer

    Correct answer: Emperor penguin

  3. Question 53

    What is the largest species of owl currently living on Earth?

    • A Eurasian Eagle Owl (Bubo bubo)
    • B Snowy Owl (Bubo scandiacus)
    • C Great Horned Owl (Bubo virginianus)
    • D Barn Owl (Tyto alba)
    Show answer

    Correct answer: Eurasian Eagle Owl (Bubo bubo)

  4. Question 54

    What is the only known mammal that can produce venom for defense purposes?

    • A Platypus
    • B Northern fur seal
    • C Common dolphin
    • D Short-beaked echidna
    Show answer

    Correct answer: Platypus

  5. Question 55

    What is the largest species of deer native to North America?

    • A White-tailed deer
    • B Red deer
    • C Sika deer
    • D Moose
    Show answer

    Correct answer: Moose

  6. Question 56

    What is the largest species of terrestrial tortoise currently living on Earth?

    • A Aldabra giant tortoise
    • B Indian star tortoise
    • C Galápagos tortoise
    • D African spurred tortoise
    Show answer

    Correct answer: Galápagos tortoise

  7. Question 57

    What is the primary habitat of the polar bear (Ursus maritimus)?

    • A Sea ice in the Arctic region
    • B Deserts of Africa
    • C Savannas of Australia
    • D Tropical rainforests
    Show answer

    Correct answer: Sea ice in the Arctic region

  8. Question 58

    What is the fastest bird in the world when in a dive?

    • A Peregrine falcon
    • B Golden eagle
    • C Bald eagle
    • D Albatross
    Show answer

    Correct answer: Peregrine falcon

  9. Question 59

    What is the largest species of shark currently living in the ocean?

    • A Tiger Shark
    • B Great White Shark
    • C Hammerhead Shark
    • D Whale Shark
    Show answer

    Correct answer: Whale Shark

  10. Question 60

    What is the largest land carnivore currently living on Earth?

    • A African Lion
    • B Polar Bear
    • C Tigers
    • D Brown Bear
    Show answer

    Correct answer: Polar Bear

Play the interactive quiz