Technology Quiz – Test 24

Technology quiz, test 24 of 24: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 231

    What was the name of the first widely used computer-aided design (CAD) software for personal computers, released in 1982?

    • A AutoCAD
    • B SketchUp
    • C Visio
    • D MicroStation
    Show answer

    Correct answer: AutoCAD

  2. Question 232

    What was the name of the first widely used desktop publishing software, released in 1985?

    • A CorelDRAW
    • B Microsoft Word
    • C Aldus PageMaker
    • D Adobe Illustrator
    Show answer

    Correct answer: Aldus PageMaker

  3. Question 233

    What is the name of the first widely used instant messaging software released in 1996?

    • A ICQ
    • B AOL Instant Messenger
    • C Yahoo Messenger
    • D MSN Messenger
    Show answer

    Correct answer: ICQ

  4. Question 234

    What is the name of the first widely used spreadsheet software, released in 1979?

    • A Lotus 1-2-3
    • B WordStar
    • C VisiCalc
    • D Microsoft Excel
    Show answer

    Correct answer: VisiCalc

  5. Question 235

    What is the name of the first widely used social networking site, launched in 2003?

    • A Facebook
    • B Bebo
    • C MySpace
    • D LinkedIn
    Show answer

    Correct answer: MySpace

  6. Question 236

    What was the name of the first widely used web content management system that was released in 1995?

    • A Drupal
    • B Joomla
    • C FrontPage
    • D Blogger
    Show answer

    Correct answer: FrontPage

  7. Question 237

    What is the name of the first widely used computer-aided software engineering (CASE) tool released in 1980?

    • A Project Manager Pro
    • B Software Engineering Workbench
    • C Analysis Workbench
    • D Computer Aided Software Engineering (CASE)
    Show answer

    Correct answer: Analysis Workbench

  8. Question 238

    What is the name of the first widely used smartphone, released in 1992?

    • A IBM Simon
    • B Nokia 3310
    • C BlackBerry 850
    • D Motorola Razr
    Show answer

    Correct answer: IBM Simon

  9. Question 239

    What is the name of the first widely used graphical web browser, released in 1993?

    • A Internet Explorer
    • B Mosaic
    • C Netscape Navigator
    • D Opera
    Show answer

    Correct answer: Mosaic

  10. Question 240

    What was the name of the first widely used web-based email service provider, launched in 1996?

    • A Outlook.com
    • B Yahoo Mail
    • C Gmail
    • D Hotmail
    Show answer

    Correct answer: Hotmail

Play the interactive quiz