Art & Literature Quiz – Test 14

Art & Literature quiz, test 14 of 14: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 131

    Who wrote the novel 'A Passage to India', first published in 1924?

    • A James Joyce
    • B Virginia Woolf
    • C D. H. Lawrence
    • D E. M. Forster
    Show answer

    Correct answer: E. M. Forster

  2. Question 132

    Who wrote the novel 'The Portrait of a Lady', first published in 1881?

    • A Henry Fielding
    • B Nathaniel Hawthorne
    • C Henry James
    • D Mark Twain
    Show answer

    Correct answer: Henry James

  3. Question 133

    Who wrote the novel 'The Master and Margarita', which was finished in 1940 and first published in 1966?

    • A Vladimir Nabokov
    • B Mikhail Bulgakov
    • C Anton Chekhov
    • D Leo Tolstoy
    Show answer

    Correct answer: Mikhail Bulgakov

  4. Question 134

    Who wrote the play 'Hamlet', first published in 1603?

    • A John Milton
    • B William Shakespeare
    • C Ben Jonson
    • D Christopher Marlowe
    Show answer

    Correct answer: William Shakespeare

  5. Question 135

    Who wrote the novel 'The Book Thief', first published in 2005?

    • A David Benioff
    • B Khaled Hosseini
    • C Markus Zusak
    • D John Green
    Show answer

    Correct answer: Markus Zusak

  6. Question 136

    Which author is known for the novel 'The Sound and the Fury', first published in 1929?

    • A F. Scott Fitzgerald
    • B William Faulkner
    • C Ernest Hemingway
    • D John Steinbeck
    Show answer

    Correct answer: William Faulkner

  7. Question 137

    Who wrote the novel 'The Master and Margarita', completed in 1940 but first published in 1966?

    • A Anton Chekhov
    • B Vladimir Nabokov
    • C Mikhail Bulgakov
    • D Alexander Solzhenitsyn
    Show answer

    Correct answer: Mikhail Bulgakov

  8. Question 138

    Who wrote the novel 'The Wind-Up Bird Chronicle', first published in 1994?

    • A Yoko Ogawa
    • B Kazuo Ishiguro
    • C Banana Yoshimoto
    • D Haruki Murakami
    Show answer

    Correct answer: Haruki Murakami

  9. Question 139

    Who wrote the novel 'The Trial', first published in 1925?

    • A Franz Kafka
    • B Thomas Mann
    • C Rainer Maria Rilke
    • D Hermann Hesse
    Show answer

    Correct answer: Franz Kafka

  10. Question 140

    Who authored the novel 'The Stranger', first published in 1942?

    • A Simone de Beauvoir
    • B Franz Kafka
    • C Jean-Paul Sartre
    • D Albert Camus
    Show answer

    Correct answer: Albert Camus

Play the interactive quiz