Nature & Animals Quiz – Test 2

Nature & Animals quiz, test 2 of 15: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 11

    What is the primary breeding habitat of the whooping crane (Grus americana)?

    • A Forests in the United States
    • B Wetlands in Canada
    • C Deserts in Mexico
    • D Coastal areas in Brazil
    Show answer

    Correct answer: Wetlands in Canada

  2. Question 12

    What is the fastest bird in the world?

    • A Golden Eagle
    • B Bald Eagle
    • C Common Swift
    • D Peregrine Falcon
    Show answer

    Correct answer: Peregrine Falcon

  3. Question 13

    What is the largest species of shark?

    • A Great white shark
    • B Hammerhead shark
    • C Whale shark
    • D Tiger shark
    Show answer

    Correct answer: Whale shark

  4. Question 14

    What is the tallest species of tree currently known?

    • A Eastern Hemlock
    • B Giant Sequoia
    • C Coast Redwood
    • D Norway Spruce
    Show answer

    Correct answer: Coast Redwood

  5. Question 15

    What is the primary habitat of the Sumatran orangutan (Pongo abelii)?

    • A Temperate forests of North America
    • B Deserts of Australia
    • C Tropical rainforests of Sumatra
    • D Savannas of Africa
    Show answer

    Correct answer: Tropical rainforests of Sumatra

  6. Question 16

    What is the primary diet of a koala?

    • A Fruits and nuts
    • B Eucalyptus leaves
    • C Grass
    • D Bamboo shoots
    Show answer

    Correct answer: Eucalyptus leaves

  7. Question 17

    What is the primary diet of a blue whale?

    • A Small fish
    • B Krill
    • C Plankton
    • D Seaweed
    Show answer

    Correct answer: Krill

  8. Question 18

    What is the primary habitat of the African grey parrot?

    • A Tropical rainforests
    • B Temperate forests
    • C Deserts
    • D Savannas
    Show answer

    Correct answer: Tropical rainforests

  9. Question 19

    What is the largest land mammal?

    • A Giraffe
    • B Asian elephant
    • C Hippopotamus
    • D African elephant
    Show answer

    Correct answer: African elephant

  10. Question 20

    What is the largest living species of tortoise?

    • A Eastern box turtle
    • B Galápagos tortoise
    • C Aldabra giant tortoise
    • D Leatherback sea turtle
    Show answer

    Correct answer: Galápagos tortoise

Play the interactive quiz