Space & Astronomy Quiz – Test 1

Space & Astronomy quiz, test 1 of 10: 10 multiple-choice questions with answers. Try them, then play the interactive quiz on Zeno to earn XP.

  1. Question 1

    What is the name of the largest moon of Saturn?

    • A Rhea
    • B Iapetus
    • C Enceladus
    • D Titan
    Show answer

    Correct answer: Titan

  2. Question 2

    What is the name of the largest planet in our Solar System?

    • A Jupiter
    • B Mars
    • C Saturn
    • D Earth
    Show answer

    Correct answer: Jupiter

  3. Question 3

    What is the name of the galaxy that contains our Solar System?

    • A Triangulum
    • B Milky Way
    • C Andromeda
    • D Whirlpool
    Show answer

    Correct answer: Milky Way

  4. Question 4

    What is the name of the planet known for its rings?

    • A Jupiter
    • B Venus
    • C Mars
    • D Saturn
    Show answer

    Correct answer: Saturn

  5. Question 5

    What is the name of the red planet in our solar system?

    • A Saturn
    • B Mars
    • C Jupiter
    • D Venus
    Show answer

    Correct answer: Mars

  6. Question 6

    What is the name of the closest star to Earth?

    • A Proxima Centauri
    • B Alpha Centauri
    • C Betelgeuse
    • D Sirius
    Show answer

    Correct answer: Proxima Centauri

  7. Question 7

    What is the name of the fifth planet from the Sun?

    • A Mars
    • B Saturn
    • C Jupiter
    • D Venus
    Show answer

    Correct answer: Jupiter

  8. Question 8

    What is the name of the spacecraft that first successfully landed on the surface of Mars in 1976?

    • A Spirit Rover
    • B Mars Pathfinder
    • C Viking 1
    • D Curiosity Rover
    Show answer

    Correct answer: Viking 1

  9. Question 9

    What is the name of the planet known as the Earth's 'sister planet' due to its similar size and composition?

    • A Mars
    • B Venus
    • C Jupiter
    • D Saturn
    Show answer

    Correct answer: Venus

  10. Question 10

    What is the name of the second planet from the Sun?

    • A Mars
    • B Jupiter
    • C Venus
    • D Earth
    Show answer

    Correct answer: Venus

Play the interactive quiz